En ik ging los

Ik heb al een tijdje zitten denken over de gehaakte poncho op Wolplein. Ik had alvast week 1 en 2 geprint. Ik moest alleen nog wel op zoek naar garen, ik was niet zo zeker van de kleuren van het pakket.

Dan ga je een beetje surfen. Allereerst op Wolplein zelf natuurlijk. En daar kom ik iets leuks tegen, een deken in 9 weken! Deze keer kun je hem ook breien.

Ik heb er ongeveer 5 minuten over nagedacht, vervolgens nog eens 5 minuten om een kleur te kiezen en hoppa, een bestelling gedaan. Ik had bewust gekozen voor ophalen, ik wilde wel eens gaan kijken in het inspiratiecentrum in Zaltbommel. Het is een klein half uurtje rijden vanuit huis. En ja hoor, ik ben de poncho begonnen.

20180114_poncho1

Gelukkig had ik 2 weken geprint, het patroon voor week 1 ging lekker vlot (tunische basissteek). Week 2 (open tunische steek) gaat een stuk langzamer. Ik heb bijna 1 blok af, nog een tweede van het achterpand en ik mag naar week drie. Dat wordt de tunische rechte breisteek.

Geschreven door Brigitte

Een vlecht

De nieuwe ketel werkt uitstekend. Zo goed zelfs dat het een week lang 20 graden in huis is geweest. Er stond een instelling niet helemaal juist waardoor het ingestelde programma niet werd gezien. Wel lekker voor de katten, beetje onnodig wanneer ik zelf lekker onder m’n dekbed lig. Aangezien de katten nooit een klacht hebben ingediend over de temperatuur wanneer ik van huis ben, is het duidelijk niet nodig de temperatuur constant op 20 graden te houden.

December komt er aan, ik had alvast een envelop van zolder gehaald voor het volgende project. Deze maand is het tijd voor Braidsmaid van Martina Behm. Bij het openen van de envelop (ik moet tenslotte voorbereidingen treffen) was ik verrast door het garen. Ik was er van overtuigd dat ik bij dit patroon mijn hand gesponnen grijze Merino had toegevoegd. Blijkt het Drops Merino te zijn. Ook lekker zacht. De vraag is nu wel waar ik het grijze garen voor ga gebruiken.
Dit is het begin van de shawl.
Braidsmaid1

Eh ja, ik ben inderdaad begonnen voordat het december is. Er zijn 3 projecten afgerond de afgelopen paar weken, dit is een beloning.

Geschreven door Brigitte

Meer dan drie jaar

Elk jaar neem ik me voor om toch eindelijk eens een ‘fatsoenlijk’ aantal projecten op de naalden te hebben staan. Blijkbaar besta ik uit 2 mensen die ieder een eigen idee heeft wat dit aantal moet zijn. Het aantal dat aan het begin van het jaar is bedacht (en dat aantal is elk jaar hoger) wordt nooit bereikt. Een maximum vaststellen werkt niet en pas beginnen als een ander project gereed is werkt ook niet. Na wat overleg met mezelf hebben we een andere mogelijkheid bedacht. Een nieuw project per maand. In juni ben ik al iets nieuws begonnen, ik wacht nu tot juli voor het volgende. Heb ik lekker nog even de tijd om iets uit te zoeken.
Op zich is dat uitzoeken ook niet zo moeilijk. Begin van het jaar ben ik begonnen om patronen te combineren met m’n voorraad garen. Ik heb bij de Action grote enveloppen gekocht, patroon geprint en die samen met het garen in de envelop. Naam van het patroon er op geschreven en netjes in een bak gezet. Ik bleef echter terug gaan naar de Action voor nieuwe enveloppen. Ondertussen ben ik door de leuke voorraad heen, ik heb nu nog van die losse bollen waarvan ik nog niet weet wat ik er mee kan doen. Resultaat?

3jarenplan

Twee bakken en een krat. In totaal zijn het er nu 37 enveloppen (1 envelop heeft 2 patronen). Als ik elke maand 1 envelop open dan ben ik nog 3 jaar bezig. Dat is toch niet gezond? Ik heb nog een paar patronen waarvoor ik geen garen heb, dat zal er vanzelf nog wel een keer komen. Jeetje, ik kan meer dan drie jaar zoet zijn met wat ik in huis heb.

Geschreven door Brigitte

Oude koeien

Na een periode waarbij ik een nieuw project begon voordat er maar iets van de naalden af was zit ik eindelijk in de flow om aan de huidige projecten te blijven werken. Ik heb zelfs iets van 2013 tevoorschijn gehaald. Ik heb nog een ouder project, maar ben eventjes kwijt waar ik die heb opgeborgen.

Logcabin

Toegeven, er komt wel een nieuw project. Weer een MKAL (The “Original 2011” Knitting Game MKAL). Met dit patroon kan ik wel eventjes zoet zijn. Per aanwijzing zijn er 3 opties en er zijn 7 aanwijzingen. Ik kan dus ruim 2000 verschillende shawls maken. Dat zal niet gebeuren, maar toch fijn om te weten.

Geschreven door Brigitte

Meer dan ik dacht

Alleen de actieve projecten zet ik voorlopig aan de rechterzijde van het scherm. Tot mijn eigen verbazing is het meer dan ik dacht. Geen wonder dat het zo lang duurt voordat iets is afgerond. Het idee van 2 projecten klaar voordat ik iets nieuw begin heb ik al lang laten varen. Maar het is misschien wel een goed idee om tenminste 1 ding gereed te hebben voordat het volgende op de naalden springt. En het plan voor het volgende project is er al.

Op Ravelry is een groep Criminal Knits. Hier ben ik terecht gekomen vanwege een KAL. Er loopt er 1 voor 46 weken. Nu dat moet goed bij te houden zijn. In februari begint er nog eentje. Je haalt een project wat al geruime tijd op de naalden staat uit en maakt er iets nieuws van. Ik heb het ambitieuze plan om 800 gram (1360 meter) in 4 weken weg te breien. Ik kom er half februari nog wel op terug hoe goed dat loopt.

En ik heb me aangemeld voor de volgende KAL (hoezo afwijking?). Het is een vervolg op eentje van vorig jaar en daar had ik aan meegedaan dus . . . . . tja. Het is Follow Your Arrow 2. Het garen ligt al klaar, alleen nog een naald scoren.

Enne, ik heb ook nog iets dat klaar is. De eerste set handschoenen (nog 2 te gaan).
Ho-Ho Mitts1

Geschreven door Brigitte