Veranderingen?

De poncho is klaar, laat het mooie weer maar komen. Het is momenteel al lekker zonnig (goed voor het humeur) alleen de temperatuur laat nog te wensen over. Ik moet toegeven dat ik het pas prettig vind als de temperatuur boven de 20 graden uitkomt. Ik hoor net op de radio dat volgende week de gevoelstemperatuur -20 graden is. Ongeveer 40 graden te laag dus.

20180225_poncho

De poncho is toch echt alleen voor mooi weer, ik wil hem niet over een trui dragen.

Niet alleen het weer mag veranderen, zelf wil ik ook graag dingen anders gaan doen. Probleem is alleen dat ik nog niet weet wat ik graag anders wil en hoe ik de motivatie kan vasthouden om dingen anders te gaan doen. Wat ik allemaal wil? De zolder opgeruimd en ingericht als hobbykamer, het huis opgeruimd zonder overal stapels te hebben liggen. Gezonder eten zodat ik niet elke keer van die vastgelopen darmen heb, een paar kilo afvallen zodat m’n broeken niet meer zo strak zitten.

Ik ben maar begonnen met de sokken die ik had opgezet uit te halen en nieuwe te starten. Deze gaan wel langzaam, ik wil 2 toeren per dag breien als ik sta te wachten totdat de katten klaar zijn met hun bakje nat voer. Zou moeten lukken lijkt me. Ik ga ze soort van gelijk breien. Ik heb 2 bolletjes gemaakt en beide opgezet. Dan zou ik per dag 1 toer per sok kunnen breien.

Tja, hoe gek kun je het bedenken.

Geschreven door Brigitte

Stomme wintermaanden

Het is weer eens goed raak. Ik voel me momenteel het prettigst als ik achter de gordijnen op de bank of onder de dekens kan blijven. Helaas werkt de wereld niet helemaal op deze manier en probeer ik het sociale contact maar veel mogelijk te beperken.

Het gaat vanzelf weer over, dan heb ik weer genoeg energie voor mezelf en de rest van de wereld. Ondertussen kan ik thuis lekker bezig zijn. Het enige waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest is m’n poncho. Nog 4 en een halve blok te gaan en ik heb 2 panden klaar. Opspannen en afwerken en ik heb een nieuw kledingstuk. Kom maar op met het mooie weer.

Ik heb ook een nieuwe aanwinst voor de spintol collectie.

20180127_spintol

Het is een dealgan, een Schotse spintol. Gekocht op Etsy. En met extra wol om eerst te oefenen. Ik vind het een schatje.

Geschreven door Brigitte

En ik ging los

Ik heb al een tijdje zitten denken over de gehaakte poncho op Wolplein. Ik had alvast week 1 en 2 geprint. Ik moest alleen nog wel op zoek naar garen, ik was niet zo zeker van de kleuren van het pakket.

Dan ga je een beetje surfen. Allereerst op Wolplein zelf natuurlijk. En daar kom ik iets leuks tegen, een deken in 9 weken! Deze keer kun je hem ook breien.

Ik heb er ongeveer 5 minuten over nagedacht, vervolgens nog eens 5 minuten om een kleur te kiezen en hoppa, een bestelling gedaan. Ik had bewust gekozen voor ophalen, ik wilde wel eens gaan kijken in het inspiratiecentrum in Zaltbommel. Het is een klein half uurtje rijden vanuit huis. En ja hoor, ik ben de poncho begonnen.

20180114_poncho1

Gelukkig had ik 2 weken geprint, het patroon voor week 1 ging lekker vlot (tunische basissteek). Week 2 (open tunische steek) gaat een stuk langzamer. Ik heb bijna 1 blok af, nog een tweede van het achterpand en ik mag naar week drie. Dat wordt de tunische rechte breisteek.

Geschreven door Brigitte