Meer dan drie jaar

Elk jaar neem ik me voor om toch eindelijk eens een ‘fatsoenlijk’ aantal projecten op de naalden te hebben staan. Blijkbaar besta ik uit 2 mensen die ieder een eigen idee heeft wat dit aantal moet zijn. Het aantal dat aan het begin van het jaar is bedacht (en dat aantal is elk jaar hoger) wordt nooit bereikt. Een maximum vaststellen werkt niet en pas beginnen als een ander project gereed is werkt ook niet. Na wat overleg met mezelf hebben we een andere mogelijkheid bedacht. Een nieuw project per maand. In juni ben ik al iets nieuws begonnen, ik wacht nu tot juli voor het volgende. Heb ik lekker nog even de tijd om iets uit te zoeken.
Op zich is dat uitzoeken ook niet zo moeilijk. Begin van het jaar ben ik begonnen om patronen te combineren met m’n voorraad garen. Ik heb bij de Action grote enveloppen gekocht, patroon geprint en die samen met het garen in de envelop. Naam van het patroon er op geschreven en netjes in een bak gezet. Ik bleef echter terug gaan naar de Action voor nieuwe enveloppen. Ondertussen ben ik door de leuke voorraad heen, ik heb nu nog van die losse bollen waarvan ik nog niet weet wat ik er mee kan doen. Resultaat?

3jarenplan

Twee bakken en een krat. In totaal zijn het er nu 37 enveloppen (1 envelop heeft 2 patronen). Als ik elke maand 1 envelop open dan ben ik nog 3 jaar bezig. Dat is toch niet gezond? Ik heb nog een paar patronen waarvoor ik geen garen heb, dat zal er vanzelf nog wel een keer komen. Jeetje, ik kan meer dan drie jaar zoet zijn met wat ik in huis heb.

Geschreven door Brigitte

2 thoughts on “Meer dan drie jaar

  1. Tenzij je sneller breit dan 1 project per maand? een paar sokken of een baybmutsje tussendoor, dat moet wel kunnen.
    Of, andere optie: heel streng door je wolvoorraad gaan, en een deel weggeven. Ik heb dat zelf gedaan toen ik besloot dat ik niet graag met katoen brei, alles in naar een goed doel gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *