En ik ging los

Ik heb al een tijdje zitten denken over de gehaakte poncho op Wolplein. Ik had alvast week 1 en 2 geprint. Ik moest alleen nog wel op zoek naar garen, ik was niet zo zeker van de kleuren van het pakket.

Dan ga je een beetje surfen. Allereerst op Wolplein zelf natuurlijk. En daar kom ik iets leuks tegen, een deken in 9 weken! Deze keer kun je hem ook breien.

Ik heb er ongeveer 5 minuten over nagedacht, vervolgens nog eens 5 minuten om een kleur te kiezen en hoppa, een bestelling gedaan. Ik had bewust gekozen voor ophalen, ik wilde wel eens gaan kijken in het inspiratiecentrum in Zaltbommel. Het is een klein half uurtje rijden vanuit huis. En ja hoor, ik ben de poncho begonnen.

20180114_poncho1

Gelukkig had ik 2 weken geprint, het patroon voor week 1 ging lekker vlot (tunische basissteek). Week 2 (open tunische steek) gaat een stuk langzamer. Ik heb bijna 1 blok af, nog een tweede van het achterpand en ik mag naar week drie. Dat wordt de tunische rechte breisteek.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *