Egoïstisch

We hebben allemaal een ego, we zijn allemaal het centerpunt van onze eigen wereld. Natuurlijk verplaatst die wereld zich regelmatig om anderen er aan toe te voegen waardoor het centerpunt verschuift.
Ik ben er achter gekomen dat wanneer het continent Breien wordt aangedaan dat dit volledig om mij draait. Natuurlijk brei ik dingen voor andere mensen, maar het komt wel als eerst vanuit mezelf.

Mijn vriendin I vroeg een tijdje geleden of ik sokken voor haar wil breien. Ik brei graag sokken en zelf heb ik voorlopig even genoeg, dus ja, ik wil wel een paar sokken voor haar breien. Aan I uitgelegd wat ze naar moest kijken voor sokken garen, ze kan het beste zelf het garen kopen. Eind januari kwam ze trots haar aankopen brengen. Ik een simpel patroon uitgezocht en aan de slag. Nog voordat ik het boord af had realiseerde ik me dat ik het helemaal niet leuk vindt. Het garen is te donker om ’s avonds mee te breien en het garen ligt niet fijn in de hand. Hopelijk worden de sokken wat zachter nadat ze gewassen zijn, anders zijn ze niet echt prettig om te dragen.

Probleem is dat ik nu elke dag een beetje tegen die sokken zit aan te hikken. Ik heb geen zin om er aan te werken en tegelijkertijd wil ik ze graag af hebben. Ik heb mezelf beloofd dat zodra de sokken klaar zijn, ik mag beginnen aan Bonnie’s Wish. Er ligt al garen klaar, de eerste bol is opgewonden en de naalden liggen er bij.

Gelukkig voor mij ben ik halverwege de hielflap van de tweede sok.

Geschreven door Brigitte

Een vlecht

De nieuwe ketel werkt uitstekend. Zo goed zelfs dat het een week lang 20 graden in huis is geweest. Er stond een instelling niet helemaal juist waardoor het ingestelde programma niet werd gezien. Wel lekker voor de katten, beetje onnodig wanneer ik zelf lekker onder m’n dekbed lig. Aangezien de katten nooit een klacht hebben ingediend over de temperatuur wanneer ik van huis ben, is het duidelijk niet nodig de temperatuur constant op 20 graden te houden.

December komt er aan, ik had alvast een envelop van zolder gehaald voor het volgende project. Deze maand is het tijd voor Braidsmaid van Martina Behm. Bij het openen van de envelop (ik moet tenslotte voorbereidingen treffen) was ik verrast door het garen. Ik was er van overtuigd dat ik bij dit patroon mijn hand gesponnen grijze Merino had toegevoegd. Blijkt het Drops Merino te zijn. Ook lekker zacht. De vraag is nu wel waar ik het grijze garen voor ga gebruiken.
Dit is het begin van de shawl.
Braidsmaid1

Eh ja, ik ben inderdaad begonnen voordat het december is. Er zijn 3 projecten afgerond de afgelopen paar weken, dit is een beloning.

Geschreven door Brigitte

Aantekeningen zijn handig

Weer een project van de naalden, de muts is klaar. Precies op tijd voor het koude weer. Na een paar dagen gewerkt te hebben aan de logcabin deken en een paar handschoenen, wilde ik wat anders. Ik weet dat er een nieuw project aan zit te komen, toch bleef die drang voor iets anders. De kast in gedoken met de huidige projecten en een shawl naar boven gehaald. Het is de Dusk into Twilight Shawl. Tot m’n verbazing ben ik halverwege een toer gestopt. Tja, en nu? Gelukkig heb ik bijgehouden hoever ik was en kon ik dat stuk makkelijk oppakken. Jammer dat het gehele project in een tas zat gepropt, de kabel van de Addi naalden vindt dat minder prettig en zit constant opgedraaid. Op zich nog geen probleem. Ik zag dat waar ik twee keer recht had moeten breien (zodat er een ribbel ontstaat) ik juist 1 keer recht en 1 keer averecht had gebreid. Is dat een bewuste keuze geweest? Ik heb geen aantekeningen, geen idee.

DIT-20140111

Ik vermoed dat ik gewoon niet goed heb gelezen. Ik heb meer fouten gemaakt sinds ik er mee bezig ben, laten we het maar aanpassingen noemen. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik een schriftje heb opgeduikeld waar ik met ingang van het volgende project ga bijhouden wat ik doe. Deze aantekeningen kunnen daarna worden bijgewerkt op de project pagina van Ravelry. Daar heb ik de laatste tijd ook niets bijgewerkt. Toch maar doen, ik vind het zelf ook prettig om te lezen wat anderen vinden van bepaalde ontwerpen.

Nu nog wachten totdat ik de eerste aanwijzing van Follow your Arrow kan downloaden.

Geschreven door Brigitte

Ontploffende randen

Ik ben fan van Craftsy. Vooral van de gratis lessen, maar heb ook een aantal betaalde in mijn overzicht staan. Een daarvan is van Stephen West, genaamd Shawlscapes. Hierin legt hij uit hoe hij zij eigen shawls heeft bedacht door meerderingen op verschillende plaatsen te hebben. Na les 4 waar hij een aantal voorbeelden laat zien, kreeg ik allerlei ideeën om m’n eigen voorraad garen op te maken. Om te oefenen heb ik een extra 2 meerderingen gemaakt in de Boneyard Shawl (gratis patroon). Ik denk dat ik er nog 2 toevoeg en lekker veel garen ga gebruiken (heb 1000 meter) om er een flinke shawl van te maken die ik lekker kan omslaan. Helaas duurt het even voordat ik zoveel heb opgemaakt, want er zijn nog veel ideeën die ik wil uitproberen.

Hier ben ik creatief bezig samen met Stephen. Zo ziet de eetkamertafel er op een zondagmorgen uit, vol zooi. Hmm, ik zie dat ik m’n iPad moet schoonmaken.
Boneyard1

Ik denk dat Kees de afvalrace gaat winnen. Hij lust zijn brokken niet echt, de afgelopen paar dagen heeft hij er amper van gegeten. Vanmorgen uiteindelijk wel.

Geschreven door Brigitte

Het is niet gelukt

Ik kon eigenlijk al eerder weten dat ik het niet ging halen als ik het patroon beter had gelezen. Het deel na de strepen was 6 toeren. Echter toer 4 en 5 moest wel in totaal 10 keer worden gedaan. En waar er 2 toeren werden beschreven had ik even gemist dat dit in totaal 3 keer herhaald moest worden.

Dus nog een keer Wolhalla bezocht. Voor alle zekerheid heb ik ook een extra bol roze besteld. Mocht ik die niet nodig hebben dan maak ik er een paar vingerloze wanten van, of een muts, of een col.

Woensdag had ik het garen binnen en ben diezelfde avond verder gegaan. Het is de enige vrije woensdag avond in mei en daar heb ik gebruik van gemaakt. Vanaf volgende maand zijn die avonden weer voor mezelf. Ondertussen is het blauwe deel gereed. Ik ben nu met de rand bezig. Die gaat niet zo snel als de rest waarschijnlijk omdat hier een patroontje inzit.

Mijn tuin is momenteel een bouwput. Het valt niet mee als je een tuin wilt renoveren. Gelukkig heeft m’n vader een rij tegels gelegd vlak naast het huis en kan ik weer buiten zitten zonder overal zand tussen te krijgen. Ik heb zowaar buiten zitten spinnen. Ik verwacht dat het nog wel even gaat duren voordat ik een volwaardige tuin heb. Gelukkig ben ik niet iemand die bij het eerste zonnestraaltje naar buiten schiet om in de zon te gaan liggen. Nu nog mooi weer met hemelvaart en ik kan weer wat meer voortgang boeken in het garen. En het weekend erna mooi weer want dan hebben we een familiedag met een buitenactiviteit.

Geschreven door Brigitte