Een nieuwe start in 2018

Ik hou niet zo van goede voornemens in januari. Die zijn vaak al weer verdwenen voordat februari is begonnen. En toch blijf ik het proberen. De voornemens veranderen in de loop van de jaren wel. Ik probeer niet meer om te gaan diëten of te stoppen met roken. Dat komt vanzelf wel een keertje.

Ik ben dit jaar begonnen met een Bullet Journal. Daarin zet ik de taken die ik graag wil oppakken. Zolang het er maar een paar zijn lijkt het te werken. Nou ja, de afgelopen 6 dagen dan. De taken voor vandaag zijn het schrijven van een blog bericht en het verschonen van m’n bed. Dat moet toch te doen zijn.

Ik ben dit jaar ook begonnen met een nieuwe hobby, het tunisch haken. Nooit geweten dat je er zoveel mee kunt doen. En ik vindt het leuker dan gewoon haken.

20180101_Boho1

Mijn goede voornemen voor deze maand? Het bijhouden van m’n Journal.

Geschreven door Brigitte

Meer dan drie jaar

Elk jaar neem ik me voor om toch eindelijk eens een ‘fatsoenlijk’ aantal projecten op de naalden te hebben staan. Blijkbaar besta ik uit 2 mensen die ieder een eigen idee heeft wat dit aantal moet zijn. Het aantal dat aan het begin van het jaar is bedacht (en dat aantal is elk jaar hoger) wordt nooit bereikt. Een maximum vaststellen werkt niet en pas beginnen als een ander project gereed is werkt ook niet. Na wat overleg met mezelf hebben we een andere mogelijkheid bedacht. Een nieuw project per maand. In juni ben ik al iets nieuws begonnen, ik wacht nu tot juli voor het volgende. Heb ik lekker nog even de tijd om iets uit te zoeken.
Op zich is dat uitzoeken ook niet zo moeilijk. Begin van het jaar ben ik begonnen om patronen te combineren met m’n voorraad garen. Ik heb bij de Action grote enveloppen gekocht, patroon geprint en die samen met het garen in de envelop. Naam van het patroon er op geschreven en netjes in een bak gezet. Ik bleef echter terug gaan naar de Action voor nieuwe enveloppen. Ondertussen ben ik door de leuke voorraad heen, ik heb nu nog van die losse bollen waarvan ik nog niet weet wat ik er mee kan doen. Resultaat?

3jarenplan

Twee bakken en een krat. In totaal zijn het er nu 37 enveloppen (1 envelop heeft 2 patronen). Als ik elke maand 1 envelop open dan ben ik nog 3 jaar bezig. Dat is toch niet gezond? Ik heb nog een paar patronen waarvoor ik geen garen heb, dat zal er vanzelf nog wel een keer komen. Jeetje, ik kan meer dan drie jaar zoet zijn met wat ik in huis heb.

Geschreven door Brigitte

Meer dan ik dacht

Alleen de actieve projecten zet ik voorlopig aan de rechterzijde van het scherm. Tot mijn eigen verbazing is het meer dan ik dacht. Geen wonder dat het zo lang duurt voordat iets is afgerond. Het idee van 2 projecten klaar voordat ik iets nieuw begin heb ik al lang laten varen. Maar het is misschien wel een goed idee om tenminste 1 ding gereed te hebben voordat het volgende op de naalden springt. En het plan voor het volgende project is er al.

Op Ravelry is een groep Criminal Knits. Hier ben ik terecht gekomen vanwege een KAL. Er loopt er 1 voor 46 weken. Nu dat moet goed bij te houden zijn. In februari begint er nog eentje. Je haalt een project wat al geruime tijd op de naalden staat uit en maakt er iets nieuws van. Ik heb het ambitieuze plan om 800 gram (1360 meter) in 4 weken weg te breien. Ik kom er half februari nog wel op terug hoe goed dat loopt.

En ik heb me aangemeld voor de volgende KAL (hoezo afwijking?). Het is een vervolg op eentje van vorig jaar en daar had ik aan meegedaan dus . . . . . tja. Het is Follow Your Arrow 2. Het garen ligt al klaar, alleen nog een naald scoren.

Enne, ik heb ook nog iets dat klaar is. De eerste set handschoenen (nog 2 te gaan).
Ho-Ho Mitts1

Geschreven door Brigitte

Het eerste doel van 2014

Om mezelf niet in 1 keer gek te maken heb ik besloten om per maand een doel te formuleren. De eerste gaat over het aantal projecten.

Om het overzicht te kunnen bewaren van alle rondzwervende breiprojecten wordt het aantal terug gebracht naar maximaal 5 projecten. Dit wordt bereikt op uiterlijk 1 december 2014.
Om te zorgen dat er variatie blijft in de projecten mag er een nieuw project worden opgestart zodra er minimaal 2 van de lopende projecten zijn afgerond.

Specifiek? Ja. Meetbaar? Ja zeker. Acceptabel? Ja, ik mag nog steeds iets nieuws beginnen. Realistisch? Gezien de aantal projecten die ik in een jaar kan afronden, moet dit zeker lukken. Tijdgebonden? Ja.
Doel is SMART geformuleerd.

Ik heb eind vorige maand nog 2 projecten afgekregen zodat ik de KAL op 13-01 met een gerust hart kan starten. In de tussentijd werk ik aan een muts en de logcabindeken.

„logcabin1"

Ondertussen zit ik te bedenken welke 2 projecten ik vervolgens kan afronden. In maart verwachten m’n broer en schoonzus een baby en het is een beetje traditie geworden dat ik een babydeken brei. De deken moet groot genoeg zijn om over de kinderwagen en het kinderzitje te passen en zacht genoeg om de baby lekker in te pakken. Dat laatste is een kwestie van het juiste garen vinden. Nu nog een ontwerp bedenken. Oh ja, eerst nog wat afronden.

Geschreven door Brigitte

Neem NU een stap terug

Ik heb de laatste paar dagen gedacht over hoe ik de doelstellingen zo goed mogelijk kan formuleren zodat ik ook echt minder projecten heb rondslingeren in huis. Ik wil nog wel nieuwe projecten kunnen starten zonder het aantal te ver omhoog te halen. Dus 2 afronden en dan 1 starten. Strak plan.
En dan gebeurt het weer. Ik zit op Ravelry te kijken en zie een nieuwe KAL. Die start pas volgend jaar. Voordat ik volledig besef wat er precies aan de hand is heb ik het patroon en garen besteld. Ik geloof dat ik een ingebouwd alarm nodig heb die afgaat op het moment dat ik van plan ben op het knopje te klikken om te betalen. STEP AWAY FROM THE INTERNET. En dan gelijk op het kruisje klikken om het venster af te sluiten.

Korte termijn doel: 2 projecten afronden voor 13 januari. Dan mag ik van mezelf aan de KAL beginnen.

Iedereen hele fijne kerstdagen!!

Geschreven door Brigitte