Bijwerkingen

In een doosje met medicijnen zit altijd zo’n opgevouwen stuk papier met een lijstje van alle mogelijke bijwerkingen. Tot nu toe is er maar 1 keer een doosje geweest waarbij ik gestopt was met het lezen van de bijwerkingen. Het was duidelijk zooi, maar ik wilde heel graag van de rare vlekken af waar ik op dat moment last van had.
Afwassen heeft ook een bijwerking: een schoon aanrecht. En er verdwijnen steeds meer dingen die er niets te zoeken hebben voornamelijk de post. Bizar.
Zijn er ook bijwerkingen van te veel werk hebben? De laatste 3 weken heb ik zoveel mogelijk gedaan wat normaal gesproken door 2 mensen gedaan wordt. Het mag duidelijk zijn dat me dat niet is gelukt, ik hoef maar 36 uur te werken. Mijn collega komt morgen weer terug van vakantie en ik ben gister ziek geworden. Hopelijk is dat morgen minder, ik wil zijn deel weer terug overdragen. Het begon met het trekken van een kies (auw) op donderdag, daarna kwam er een verkoudheid opzetten en die is doorgegaan naar een algeheel gevoel van blah. Misselijk, hoofdpijn en nog steeds een verstopte neus.

Mini gewoontes
Het is me nog bijna gelukt om elke dag de spullen die op het aanrecht staan af te wassen. Ook al is het maar een klein beetje. Voorheen zou ik dat tot de volgende dag hebben laten staan. Meestal had ik de volgende dag er geen zin in. En zo groeide de stapel afwas. Ik heb me er deze week zelfs op betrapt dat ik zonder er echt over na te denken aan de afwas was begonnen. Vaak begin ik net voordat de app op m’n telefoon een seintje geeft, dit keer had ik het pas in de gaten toen ik het pingeltje hoorde. Zou het echt gaan werken? Ik heb 1 zondag overgeslagen, er was bijna geen afwas en ik was laat thuis. Ik had geen zin om na 22:00 nog af te wassen.

Afwassen, sinds 3-08 6 keer
Spinnen, sinds 17-07 23 keer

Geschreven door Brigitte

Schompes

Na mijn laatste update waren er nog 3 aanwijzingen om te breien voor de TKG stola. Per aanwijzing is dat 32 toeren. Omdat er aan elke kant een aanwijzing komt, zijn dat er nog 64 te gaan. Per toer 106 steken, dus is dus 6784 steken. Omdat ik graag dit nog voor de volgende maand klaar wil hebben, heb ik me deze week het schompes zitten breien. Op het moment van schrijven zijn er nog 24 toeren te gaan.
Het is gemaakt van mohair lace garen en op dit moment best wel een warm project. Hoewel ik met het weer van gister sterk het gevoel kreeg dat we al in de herfst waren beland. Ik wil niet dat de zomer al voorbij is!

Goed nieuws over de katten. Callisto is kerngezond en weegt nu 2 kilo. Ze gedraagt zich zoals een kitten dat zou moeten doen, erg veel energie en (nog) geen gekke gewoontes. Punky is getest op FIV gezien het innige contact met Kees en het resultaat is negatief. Nog een kerngezonde kat.

Mini gewoontes
Naast het dagelijks afwassen heb ik nog een gewoonte toegevoegd. Elke dag een klein beetje op de spintol spinnen. Uiteindelijk moet het dan lukken om ook daarmee een deuk in de wol voorraad te slaan. Tot nu toe gaat het prima.

Afwassen, sinds 13-07 13 keer
Spinnen, sinds 17-07 9 keer

Geschreven door Brigitte

The Knitting Game

Ik speel niet vaak spelletjes, tot groot verdriet van mijn7 jarig neefje. Ik speel wel een spelletje op de telefoon of op de iPad, maar dat zijn individuele spelletjes.
Op Ravelry begon in 2011 een brei spelletje, The Knitting Game. Deze is in 2013 herhaald en dit jaar nog een keer. Van de vorige keren was ik niet op de hoogte, deze keer heb ik meegespeeld. Er zijn er 2, de originele en de sjaal.

Van de originele uit 2011 heb ik zowel de kerchief als de wrap opgezet. De eerste is klaar.
TKG-shawl2
Gemaakt van sokkenwol dat ik zelf heb geverfd. De tweede is nog in uitvoering. Ik ga proberen om hem deze maand af te krijgen. Ik heb de kalender er bijgehouden en in theorie zou ik deze week een heel moeten kunnen komen. Er staan (nog) geen afspraken voor deze week.

De TKG wrap is het project van juli, hoewel ik die in juni op de naalden had staan. Maar goed, ik ben verder niets nieuws begonnen en dat valt nog binnen m’n eigen afspraken.

Het dagelijks afwassen is nog steeds gelukt. Ik heb een app op de telefoon gezet om de voortgang te bewaken. Volgens dat ding duurt het gemiddeld 66 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Ik zit nu op 5 van de 66. Mocht ik een keertje missen dan gaat hij weer opnieuw tellen.

Geschreven door Brigitte

Nieuw jaar

Wanneer we volgens de kalender overgaan naar een nieuw jaar hebben veel mensen goede voornemens. Gelukkig heb ik hier niets gezegd over goede voornemens
Het begin van een nieuw levensjaar is weer zo’n moment van bezinning. Wat ga ik dit jaar anders doen? Waar ga ik me op focussen? En om eerlijk te zijn, ik heb geen idee. Er zijn genoeg dingen die ik wil veranderen en er maar niet aan begin omdat . . . .eh. . . . Ik kan geen geldig excuus bedenken.

Klein beginnen zeggen ze (wie dat ook mogen zijn). Kleine aanpassingen zijn makkelijker te verwerken en langer vol te houden. Net zo lang totdat het normaal is.

Ik heb meestal geen zin om de afwas te doen. Ik heb geen vaatwasser, de vorige is nadat hij ermee opgehouden is vervangen door een oven. Ik moet dus echt m’n handen uit de mouwen steken. Ik zit liever op de bank met m’n breiwerk of achter het spinnewiel. Trouwens, ik kan makkelijk een paar dagen zonder de afwas te doen, als alleenstaande heb ik genoeg om eerst vuil te maken. Maar dat lege aanrecht geeft toch wel een erg prettig gevoel.

Ik heb nog ergens het boek Mini Habits, daarin staat dat hoe je met kleine stapjes een groot resultaat kunt bereiken. Hier staan een aantal manieren om te kunnen volgen hoe vaak je deze kleine gewoontes uitvoert. Ik ga maar eens beginnen met die afwas.

Geschreven door Brigitte