The Knitting Game

Ik speel niet vaak spelletjes, tot groot verdriet van mijn7 jarig neefje. Ik speel wel een spelletje op de telefoon of op de iPad, maar dat zijn individuele spelletjes.
Op Ravelry begon in 2011 een brei spelletje, The Knitting Game. Deze is in 2013 herhaald en dit jaar nog een keer. Van de vorige keren was ik niet op de hoogte, deze keer heb ik meegespeeld. Er zijn er 2, de originele en de sjaal.

Van de originele uit 2011 heb ik zowel de kerchief als de wrap opgezet. De eerste is klaar.
TKG-shawl2
Gemaakt van sokkenwol dat ik zelf heb geverfd. De tweede is nog in uitvoering. Ik ga proberen om hem deze maand af te krijgen. Ik heb de kalender er bijgehouden en in theorie zou ik deze week een heel moeten kunnen komen. Er staan (nog) geen afspraken voor deze week.

De TKG wrap is het project van juli, hoewel ik die in juni op de naalden had staan. Maar goed, ik ben verder niets nieuws begonnen en dat valt nog binnen m’n eigen afspraken.

Het dagelijks afwassen is nog steeds gelukt. Ik heb een app op de telefoon gezet om de voortgang te bewaken. Volgens dat ding duurt het gemiddeld 66 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Ik zit nu op 5 van de 66. Mocht ik een keertje missen dan gaat hij weer opnieuw tellen.

Geschreven door Brigitte

Geduld enzo

Ze zeggen dat geduld een schone zaak is. Wat ze bedoelen is dat je rustig moet wachten en dan krijg je de beloning. Nou, 20 keer controleren of ik al een aanwijzing had ontvangen voor de KAL leverde uiteindelijk ook de beloning op. Ysolda had aangegeven de update van het patroon om 10:00 GMT te versturen. Dat is 11:00 hier. Maar misschien kwam het wel eerder, dus nog een keertje controleren. Het is inderdaad eerder gekomen, om 10:58 had ik de update.
En dat was het. Ik werk op maandag dus breien kan pas na thuiskomst. Gelukkig geen EHBO die avond en kon ik rustig aan de slag.
Elke aanwijzing bevat 2 mogelijkheden. Tja, ga ik voor A of juist voor B? Uiteindelijk gekozen voor optie B.

Follow Your Arrow

Op Ravelry staan de foto’s van beide mogelijkheden (het kan ook nog in 2 kleuren). Optie A ziet er ook wel erg leuk uit. Het begin bepaald het uiterlijk van de shawl. Optie A ziet er asymmetrisch uit, dat is ook erg leuk.
Je raadt waarschijnlijk al wat er is gebeurd. Ik heb er nog eentje op de naalden staan. Het valt nog steeds binnen de eerder gemaakte afspraken, er zijn 2 projecten gereed. Omdat ik vond dat er geen garen voor gekocht hoefde te worden heb ik de halve voorraad garen uit de kasten gehaald. Ik heb minimaal 650 meter nodig en niet te dun. Uiteindelijk een bol zelfgesponnen garen gevonden dat voldoende is en optie A gestart.

Follow Your Arrow

Nu nog “effe” twee projecten afronden zodat ik aan de babydeken kan beginnen. Deze shawls gaan minstens 5 weken duren.
Ondertussen aanwijzing 2 en 3 ook ontvangen. Er komen nu te veel steken op de naald om er nog een duidelijke foto van te maken.

Geschreven door Brigitte

Neem NU een stap terug

Ik heb de laatste paar dagen gedacht over hoe ik de doelstellingen zo goed mogelijk kan formuleren zodat ik ook echt minder projecten heb rondslingeren in huis. Ik wil nog wel nieuwe projecten kunnen starten zonder het aantal te ver omhoog te halen. Dus 2 afronden en dan 1 starten. Strak plan.
En dan gebeurt het weer. Ik zit op Ravelry te kijken en zie een nieuwe KAL. Die start pas volgend jaar. Voordat ik volledig besef wat er precies aan de hand is heb ik het patroon en garen besteld. Ik geloof dat ik een ingebouwd alarm nodig heb die afgaat op het moment dat ik van plan ben op het knopje te klikken om te betalen. STEP AWAY FROM THE INTERNET. En dan gelijk op het kruisje klikken om het venster af te sluiten.

Korte termijn doel: 2 projecten afronden voor 13 januari. Dan mag ik van mezelf aan de KAL beginnen.

Iedereen hele fijne kerstdagen!!

Geschreven door Brigitte

2012

Allemaal de beste wensen voor 2012! Ik wens iedereen een productief jaar toe.
Wie heeft er allemaal goede voornemens? Ik heb besloten om dit jaar alleen uitdagingen te kiezen. Klinkt net iets anders en is eigenlijk hetzelfde.

Mijn uitdagingen voor 2012:

  1. Alle projecten die gestart zijn in 2011 afronden
  2. Maximaal 5 actieve projecten op de naalden (sokkendeken telt niet mee)
  3. Sokken voor de buurman van de vacht van zijn eigen hond
  4. Meer garen opmaken/weggeven dan dat er het huis in komt
  5. Computerkamer gereed (nieuwe vloer, verven, opnieuw inrichten)
  6. Zolder opgeruimd (ik durf niet te laten zien hoe erg het nu is)

toepie1Ik heb een aantal projecten van 2011 uitgehaald. Als ik er niet aan werk is er ongetwijfeld een reden en dan kan ik er net zo goed mee stoppen. Ik ben dit jaar begonnen aan een nieuwe shawl, tevens een nieuwe uitdaging. Met 2 draden tegelijk breien. Garen is gekocht bij Klazien’s Kreatie en geverfd. Omdat ik deze week nog vrij ben hoop ik flink wat voortgang te boeken.

Gezwicht

Ik ben de laatste tijd heel braaf geweest. Ik heb geen garen gekocht (die laatste streng op de Handwerkbeurs was voor m’n moeder – die er erg blij mee is) en ik ben geen nieuwe projecten begonnen. Toen kwam er een mail binnen van Anna Dalvi. Ik heb een aantal van haar patronen. En toen zag ik dit. En ik was verkocht. Geen idee hoe het er uit komt te zien, ik weet alleen dat ik het wil maken.

De KAL begint op 22 november en duurt 4 weken. Hmm, dat moet ik bij kunnen houden lijkt me. Alleen . . . . ik moet nog anderhalve sok afbreien voor de kerst. En ik heb nog een shawl die ik ook voor de kerst klaar zou willen hebben.

Dus, ik heb de sokken klaar liggen om mee te nemen naar Utrecht aanstaande woensdag. Ik heb dan ruim een uur in de bus en de trein heen en dezelfde tijd terug. Dan moet ik toch wat kunnen doen. En de rest van deze week ziet er goed uit, geen afspraken in de avonden. Zou het me dan toch lukken de sokken bijna af te hebben voor de KAL? Ik heb al garen gevonden, een streng Wollmeise die ik in Londen heb gekocht.

I’m trying to finish about a sock and a half before this KAL starts. I have the yarn ready to go, a skein of Wollmeise I bought in London this year. I better start knitting.