Nieuw jaar

Wanneer we volgens de kalender overgaan naar een nieuw jaar hebben veel mensen goede voornemens. Gelukkig heb ik hier niets gezegd over goede voornemens
Het begin van een nieuw levensjaar is weer zo’n moment van bezinning. Wat ga ik dit jaar anders doen? Waar ga ik me op focussen? En om eerlijk te zijn, ik heb geen idee. Er zijn genoeg dingen die ik wil veranderen en er maar niet aan begin omdat . . . .eh. . . . Ik kan geen geldig excuus bedenken.

Klein beginnen zeggen ze (wie dat ook mogen zijn). Kleine aanpassingen zijn makkelijker te verwerken en langer vol te houden. Net zo lang totdat het normaal is.

Ik heb meestal geen zin om de afwas te doen. Ik heb geen vaatwasser, de vorige is nadat hij ermee opgehouden is vervangen door een oven. Ik moet dus echt m’n handen uit de mouwen steken. Ik zit liever op de bank met m’n breiwerk of achter het spinnewiel. Trouwens, ik kan makkelijk een paar dagen zonder de afwas te doen, als alleenstaande heb ik genoeg om eerst vuil te maken. Maar dat lege aanrecht geeft toch wel een erg prettig gevoel.

Ik heb nog ergens het boek Mini Habits, daarin staat dat hoe je met kleine stapjes een groot resultaat kunt bereiken. Hier staan een aantal manieren om te kunnen volgen hoe vaak je deze kleine gewoontes uitvoert. Ik ga maar eens beginnen met die afwas.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *