Donkere wolken in de woonkamer

De afgelopen week zijn er geen spannende dingen gebeurd. Het meest vervelende was de reis terug van Apeldoorn op dinsdag einde middag. Dat heeft me goed 2 uur gekost. Gelukkig nog wel op tijd thuis voor de EHBO die avond in Wijk en Aalburg. Daar ben ik als slachtoffer voor het eerst doorverwezen naar de dierenarts met een verwonding.

Arme Callisto mocht deze week ook de dierenarts bezoeken. Ze had weer last ontstoken anaal klieren. Vorig jaar rond deze tijd was het ook al raak. De grap is, dat katten hier eigenlijk nooit last van hebben. Het is meer een honden kwaal.
Het vervelende is dat ze nu weer een week antibiotica moet nemen. Na 2 dagen ruzie zoeken (en winnen) ben ik over gegaan op Easypill. Dat is een goedje dat je om het pilletje heen kneedt. Als het goed glad zit gaat de pil zo naar binnen. Geen stress meer voor de kat. Voor mij nog een beetje, ze neemt het niet altijd gelijk in.

Vandaag getracht een cheesecake te maken. Dat is bijna helemaal goed gegaan. Er zit te veel boter in de boden dat is gaan lekken tijdens het bakken. Boter op een hete plaat in een oven van 200 C gaat roken. Ik heb de meeste tijd boven gezeten, toen ik beneden kwam zag de woonkamer redelijk blauw van de rook.
Nou ja, de smaak is goed. De volgende keer minder boter in de bodem en wat langer in de oven.

Geschreven door Brigitte

Arme Punky

Ik ben al jaren in dienst van katten. Deze waren allemaal kortharig totdat Punky mee naar huis ging. Klitten die in haar vachten zaten kon ik met een beetje geluk iets uit knippen. Haar volwassen vacht is niet helemaal hetzelfde als de vacht die ze had als kitten. Dat was korter en minder gevoelig voor de vorming van klitten.

Vorige maand voelde ik klitten tussen haar voorpoten. Maar hoe krijg je dat eruit? Van het internet wordt je ook niet veel wijzer, daar staan zoveel verschillende oplossingen en suggesties dat je door de borstels de kat niet meer ziet. En dan moet ik haar nog op de rug leggen om te kunnen kammen/borstelen/harken/ en nog meer van dat spul. De volgende oplossing is op zoek te gaan naar een trimmer. Die massa klitten bij de voorpoten kan geen pretje zijn voor het beestje.

Na wat speurwerk ben ik uitgekomen bij Wendy uit Gemert. Ik wilde graag iemand die iets met katten heeft, honden trimmers zijn er genoeg. De reistijd naar Gemert is iets meer dan 3 kwartier, niet echt leuk voor een kat om opgesloten te zitten in een mandje. Wendy geeft echter een workshop, wat voor mij juist weer interessant is. Als ik weet hoe ik zelf die vacht in orde kan houden dan is dit misschien de enige keer dat ze zo lang in het reismandje moet zitten.

Punky is een lichtelijk gestreste kat. Ze houdt constant alles in de gaten, stel je voor dat er ineens vreemden binnenkomen! Hierdoor besteed ze te weinig tijd aan haar vachtverzorging, waardoor en makkelijk klitten ontstaan. Alle katten moeten in principe hun eigen vacht in topconditie houden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, een Pers heeft een te platte kop om zelf goed te wassen. En zieke en oude katten zijn ook niet meer zo fanatiek bezig.

Na een sessie van anderhalf uur was Punky eindelijk klitvrij. Het stuk tussen de voorpoten is met de tondeuse verwijderd, dat was een stuk sneller. Ze begon aan te geven dat het nu wel genoeg was. De andere klitten heb ik zelf gedaan na uitleg en voorbeeld. Tevens weet ik nu hoe ik beginnende klitten kan opsporen. Die zijn ook gelijk aangepakt.

Punky is best wel een beetje blij. Geen vervelende klitten meer in haar vacht en ik zit dagelijks aan haar te frunniken ter controle.

Geschreven door Brigitte

Schompes

Na mijn laatste update waren er nog 3 aanwijzingen om te breien voor de TKG stola. Per aanwijzing is dat 32 toeren. Omdat er aan elke kant een aanwijzing komt, zijn dat er nog 64 te gaan. Per toer 106 steken, dus is dus 6784 steken. Omdat ik graag dit nog voor de volgende maand klaar wil hebben, heb ik me deze week het schompes zitten breien. Op het moment van schrijven zijn er nog 24 toeren te gaan.
Het is gemaakt van mohair lace garen en op dit moment best wel een warm project. Hoewel ik met het weer van gister sterk het gevoel kreeg dat we al in de herfst waren beland. Ik wil niet dat de zomer al voorbij is!

Goed nieuws over de katten. Callisto is kerngezond en weegt nu 2 kilo. Ze gedraagt zich zoals een kitten dat zou moeten doen, erg veel energie en (nog) geen gekke gewoontes. Punky is getest op FIV gezien het innige contact met Kees en het resultaat is negatief. Nog een kerngezonde kat.

Mini gewoontes
Naast het dagelijks afwassen heb ik nog een gewoonte toegevoegd. Elke dag een klein beetje op de spintol spinnen. Uiteindelijk moet het dan lukken om ook daarmee een deuk in de wol voorraad te slaan. Tot nu toe gaat het prima.

Afwassen, sinds 13-07 13 keer
Spinnen, sinds 17-07 9 keer

Geschreven door Brigitte

Kees

Bijna anderhalve maand geleden hebben we helaas afscheid moeten nemen van Isis. De oortjes in de banner boven aan de site zijn van haar. Isis is 16 jaar geworden.

Vorige week was Kees aan de beurt.
RIP-Kees

Twee katten verliezen valt niet mee, maar het verlies van Kees valt me wel heel zwaar. Kees was 2,5 jaar hier in huis en is van een bange kat in een echte knuffel kat veranderd. Kees bleek FIV te hebben. Zijn weerstand was gewoon te ver verminderd, hij wilde eigenlijk niet eens meer eten. Ik vond het niet eerlijk om hem met dwang te moeten voeren en hem vol te pompen met antibiotica in de hoop dat hij zou opknappen. Na 3 weken ben ik het gevecht gestaakt. Hij was al weken eerder niet echt gelukkig meer.

Punky zal volgende maand worden getest. De kans bestaat dat zij besmet is met FIV door Kees. Niet door vechten, maar door het verzorgen van zijn wonden. Hij krabde zichzelf tot bloedens toe door jeuk.

Geschreven door Brigitte