Donkere wolken in de woonkamer

De afgelopen week zijn er geen spannende dingen gebeurd. Het meest vervelende was de reis terug van Apeldoorn op dinsdag einde middag. Dat heeft me goed 2 uur gekost. Gelukkig nog wel op tijd thuis voor de EHBO die avond in Wijk en Aalburg. Daar ben ik als slachtoffer voor het eerst doorverwezen naar de dierenarts met een verwonding.

Arme Callisto mocht deze week ook de dierenarts bezoeken. Ze had weer last ontstoken anaal klieren. Vorig jaar rond deze tijd was het ook al raak. De grap is, dat katten hier eigenlijk nooit last van hebben. Het is meer een honden kwaal.
Het vervelende is dat ze nu weer een week antibiotica moet nemen. Na 2 dagen ruzie zoeken (en winnen) ben ik over gegaan op Easypill. Dat is een goedje dat je om het pilletje heen kneedt. Als het goed glad zit gaat de pil zo naar binnen. Geen stress meer voor de kat. Voor mij nog een beetje, ze neemt het niet altijd gelijk in.

Vandaag getracht een cheesecake te maken. Dat is bijna helemaal goed gegaan. Er zit te veel boter in de boden dat is gaan lekken tijdens het bakken. Boter op een hete plaat in een oven van 200 C gaat roken. Ik heb de meeste tijd boven gezeten, toen ik beneden kwam zag de woonkamer redelijk blauw van de rook.
Nou ja, de smaak is goed. De volgende keer minder boter in de bodem en wat langer in de oven.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *