Stomme wintermaanden

Het is weer eens goed raak. Ik voel me momenteel het prettigst als ik achter de gordijnen op de bank of onder de dekens kan blijven. Helaas werkt de wereld niet helemaal op deze manier en probeer ik het sociale contact maar veel mogelijk te beperken.

Het gaat vanzelf weer over, dan heb ik weer genoeg energie voor mezelf en de rest van de wereld. Ondertussen kan ik thuis lekker bezig zijn. Het enige waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest is m’n poncho. Nog 4 en een halve blok te gaan en ik heb 2 panden klaar. Opspannen en afwerken en ik heb een nieuw kledingstuk. Kom maar op met het mooie weer.

Ik heb ook een nieuwe aanwinst voor de spintol collectie.

20180127_spintol

Het is een dealgan, een Schotse spintol. Gekocht op Etsy. En met extra wol om eerst te oefenen. Ik vind het een schatje.

Geschreven door Brigitte

Yep, zomertijd is sneller

Of ik ben tegenwoordig met allerlei dingen bezig die ik in de wintermaanden niet doe. De dagen zijn echt zo voorbij. Het rare is dat de breiwerkjes niet sneller klaar zijn. Er is een shawl klaar die ik helaas niet kan showen. Ik nam hem mee naar m’n ouders en m’n moeder heeft hem achterover gedrukt. Nee hoor, ik heb hem weggegeven. 100% handwerk, zelf het garen gesponnen en het sjaaltje gebreid. Het was mijn kleur gewoon niet.

trindle Ik heb wel een nieuw speeltje, de Trindle. Gekocht bij Trindleman op Etsy. Het garen is Optim, een soort gekookte merino waarvan de vezels zijn uitgerekt. Superzacht en je kunt het superdun spinnen. Het zal dus nog wel eventjes duren voordat ik 100 gram heb opgemaakt. De tol werkt perfect, hij draait als een tierelier. Ondertussen heeft hij ook al de standaard schade opgelopen, een platte punt. Ik heb hem een paar keer laten vallen en hij viel perfect recht naar beneden.

Een uitdaging

alpaca2011Tijdens de Landelijke Spindag heb ik een alpaca vacht gekocht van Marian van Alpaca Milestones. Het idee is dat hier hiervan iets ga maken om volgend jaar te laten zien. De vacht is gister uitgespoeld en ligt klaar om verder opgepakt te worden. Omdat het beslag van mijn kaardemolen niet bepaald fijn is (wat wel gewenst is voor alpaca) ga ik handkaarden gebruiken. Ik heb in Londen kaarden gekocht voor katoen, deze hebben een fijn beslag. Het is ongeveer een halve kilo vacht, het zal dus even duren voordat hij volledig behandeld is.

Het idee is om hem daarna met de spintol te spinnen. Ik weet het, dat gaat ook maanden duren. Ik ben al met een klein stukje begonnen en het spint prima. De tol weegt 11 gram, het wordt dus dun garen.

Als ik van plan ben om van de vacht een shawl te maken moet er ook hiervoor een nieuw tasje komen. Ik gebruik het patroon van gomonkeydesign dat ik maanden geleden al had gekocht. De stof is geknipt en ligt klaar. Ik ben vandaag naar de winkel gegaan om een rits te kopen, maar blijkbaar kan ik niet goed lezen. Ik ben thuis gekomen met een rits van 30 cm in plaats van 40 cm. Nou ja, dan morgen maar even naar de markt. Kan ik het tasje deze week nog afmaken.

I bought some alpaca last weekend. The plan is to spin it with my light weight spindle. I need a new project bag now. I’ll be pulling out my sewing machine this week.