Een uitdaging

alpaca2011Tijdens de Landelijke Spindag heb ik een alpaca vacht gekocht van Marian van Alpaca Milestones. Het idee is dat hier hiervan iets ga maken om volgend jaar te laten zien. De vacht is gister uitgespoeld en ligt klaar om verder opgepakt te worden. Omdat het beslag van mijn kaardemolen niet bepaald fijn is (wat wel gewenst is voor alpaca) ga ik handkaarden gebruiken. Ik heb in Londen kaarden gekocht voor katoen, deze hebben een fijn beslag. Het is ongeveer een halve kilo vacht, het zal dus even duren voordat hij volledig behandeld is.

Het idee is om hem daarna met de spintol te spinnen. Ik weet het, dat gaat ook maanden duren. Ik ben al met een klein stukje begonnen en het spint prima. De tol weegt 11 gram, het wordt dus dun garen.

Als ik van plan ben om van de vacht een shawl te maken moet er ook hiervoor een nieuw tasje komen. Ik gebruik het patroon van gomonkeydesign dat ik maanden geleden al had gekocht. De stof is geknipt en ligt klaar. Ik ben vandaag naar de winkel gegaan om een rits te kopen, maar blijkbaar kan ik niet goed lezen. Ik ben thuis gekomen met een rits van 30 cm in plaats van 40 cm. Nou ja, dan morgen maar even naar de markt. Kan ik het tasje deze week nog afmaken.

I bought some alpaca last weekend. The plan is to spin it with my light weight spindle. I need a new project bag now. I’ll be pulling out my sewing machine this week.