Ik zag het voor me

En blijkbaar nog veel meer. Ik ben begonnen met Nuvem, een shawl die ik in oktober 2012 ben begonnen en nu iets meer dan de helft gereed is. Het ging best lekker voor een paar dagen totdat de motivatie ineens weg bleek te zijn. Nuvem is alleen maar recht breien, elke tweede toer worden er 12 steken gemeerderd. Dit blijf je doen tot er nog ongeveer 20% van het garen over is. Dan verdubbelen het aantal steken en blijf je het zelfde doen totdat het garen op is. Geeuw. Daar gaat de motivatie.

Motivatie is een raar iets. Het heeft te maken met emoties en ik kan een erg emotioneel persoon zijn. Niet dat ik zit te janken bij het minste of geringste, ik laat juist vrij snel merken als iets me absoluut niet zint. Dit soms tot grote hilariteit van mijn collega’s op het werk. In ieder geval kun je me dan zeker gemotiveerd noemen.

Wanneer ik moe ben is de motivatie ver te zoeken. Eigenlijk voor alles, niet alleen breien of spinnen. Behalve dan om lekker uitgezakt op de bank te hangen, dat is niet de motivatie waar ik naar op zoek ben. Hoe zet ik dan de motivatie om te hangen om naar de motivatie om iets te gaan doen? Ik moet toegeven dat het me voorstellen dat ik vrolijk aan de afwas sta, niet echt motiveert om ook echt op te staan en de afwas te doen.

Het is een leuk idee, voorstellen hoe je iets aan het doen bent. Voor mij werkt het niet echt. Ik wacht wel tot de zomer, dan heb ik meestal zin om van alles te gaan doen. En die afwas? Die doe ik maar gewoon, dat is toch goedkoper dan elke keer alles nieuw te kopen.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *