Zie je het voor je?

Ik lees graag zelf hulp boeken. Vooral al de beloftes die worden beschreven. Of die ook echt waar zijn te maken weet ik niet, ik stop meestal met lezen zodra er een actie van me wordt verwacht. Toch blijft er wel wat hangen. Bij 1 boek over zelf discipline stond er dat dit niet een eigenschap is van iemand, maar een vaardigheid. Vaardigheden zijn aan te leren. Dat boek heb ik . . . nog niet helemaal uitgelezen.

Een onderdeel van zelf discipline is de voorbereiding. Niet gelijk in actie komen, maar rustig voorbereiden door je de situatie zo gedetailleerd mogelijk voor te stellen. Wil je gaan sporten? Begin met een week (twee keer per dag) te visualiseren hoe je sport, hoe je je erbij voelt, etc. De week erop doe je dit zo vaak mogelijk per dag. Een week later ben je gaan sporten.

Het werkt wel. Geen idee hoe het zit met sporten, daar ben ik niet aan gaan denken. Maar het heeft gezorgd dat ik een begin heb gemaakt met het opruimen van de zolder en daar nog steeds beetje bij beetje mee bezig ben. Dit in tegenstelling tot voorgaande pogingen waarbij ik na 2 weken spontaan stopte.
Is dit misschien ook de reden waarom ik niet kan wachten om met een nieuw brei project te beginnen? Blijkbaar ben ik zo gefocust op het leuke van het nieuwe project dat de eerste steken al op de naald staan voordat ik in de gaten heb wat er is gebeurd.

Dit vraagt om meer onderzoek. Hier ga ik eens over nadenken, wat is een leuk onderwerp om dit op toe te passen?

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *