Netflix

Het was de afgelopen dagen te koud om naar buiten te gaan. Blijkbaar gaat bij mij dan ook ergens een trigger af voor een soort van winterslaap. Overdag viel het nog mee, zolang ik maar in beweging was. Te lang stilzitten en ik viel in slaap. Als ik ’s avonds op de bank zat om aan de deken te breien mocht ik blij zijn als ik 2 toeren afkreeg.

De sokken zijn langzaam aan het groeien. Ik krijg echter maar 1 toer af tijdens het voeren van de beesten. Kan zijn dat ik staand niet zo snel brei, maar ik vermoed dat de katten gewoon sneller eten. In ieder geval heb ik nu elke dag een beetje gedaan. Best grappig om er 2 gelijktijdig te zien groeien zonder dat ze beide op dezelfde naald zitten. Dat heb ik wel eens geprobeerd maar beviel niet echt.

Wat zeker bijdraagt aan de voortgang van de verschillende breiprojecten is Netflix. Ik kom een heel eind tijdens een aflevering. Momenteel ben ik bezig met Grimm. Ik zit op aflevering 11 van seizoen 1. Er zijn in totaal 5 seizoenen, ik ben dus nog wel eventjes zoet. Helaas heeft het ook invloed op de voortgang van de huishoudelijke taken.

Nog leuk nieuws, afgelopen maandag was er een examen EHBO en alle 6 zijn ze geslaagd. Voor onze kader was dit de eerste groep die hij heeft opgeleid.

Vandaag schijnt de zon en is het eindelijk boven het vriespunt. Op naar het voorjaar!

Geschreven door Brigitte

Experiment 1 – Project van de Week

Het eerste experiment is om 1 project Project van de Week te maken. Dit project krijgt de meeste aandacht. Ik ben vrij om aan andere breisels te werken, ik ben tenslotte niet erg monogaam op brei gebied.
Vorige week had ik Waiting for Rain mijn hoofd project gemaakt. Een belangrijk onderdeel was dat ik de naalden vrij wilde hebben voor een volgend project. De shawl bevat best veel steken en het duurde steeds langer om een toer af te breien.

Het heeft geholpen, de shawl is klaar. Nou ja, bijna. Ik moet de draadjes nog wegwerken en opspannen.

Dus gelijk voor deze week een sok als PvdW gemaakt. Het is Gladys, erg mooi om te zien en leuk afwisselend breien. Alleen niet in een hele donkere kleur. Ik zie niet of de onderliggende steek een rechte of een averrechte was waardoor ik elke keer het patroon moet tellen. De sok is al flink gegroeid, met een beetje geluk heb ik genoeg tijd en zin om het dit weekend af te krijgen.

Geschreven door Brigitte

2017

En we zijn weer een jaar verder. Heb ik plannen? Natuurlijk. Zoals het op de kalender van Loesje staat:

Goede voornemens

Ik noem ze liever experimenten.

Dat ga ik dit jaar doen, experimenteren.

Geschreven door Brigitte

Vijf en een halve maand

Zolang ben ik afwezig zie ik aan het laatste bericht. Hoog tijd om dit weer leven in te blazen. De komende week zal ik alles eens netjes bijwerken. Nog niet zeker wanneer ik het kan inpassen, de komende week is m’n agenda een drama. Maar goed, dat blijven we toch wel houden denk ik.

Het meest spannende is dat ik de badkamer heb laten verbouwen. Ik heb sinds gister een werkenden douche, de rest ontbreekt nog. Dat zal de komende week alsnog gebeuren. Ik heb er geen problemen mee om m’n tanden te poetsen in de keuken, maar om me daar ook elke keer te wassen is niet m’n favoriet. Ik ben best verwend op dat gebied, ik wil een douche!

Geschreven door Brigitte

De laatste dag

Het is alweer de laatste dag van 2105. Weer een jaar voorbij.
De afgelopen paar dagen heb ik vakantie gehouden. Alles uitgezet en de voordeur dicht. Nou ja, niet helemaal natuurlijk, ik had nog wel boodschappen nodig. Daarvoor moest de deur toch echt open. Ik bedenk me nu dat ik ook via de achterdeur had kunnen gaan. Dan had de voordeur inderdaad dicht kunnen blijven.
Vandaag is het een opruim- en administratiedag. Beetje jammer dat mijn laptop zo onwijs traag is. Hij liep vast om vervolgens (na een brute herstart) ruim 5 minuten nodig had voor het verwerken van updates. En daarna nog 2 keer is opgestart. Ik stond op het punt om weg te lopen.
Vanavond ga ik naar de buren voor een bakkie koffie en een oliebol. Het is meestal een gezellig avondje kletsen. Om middernacht wensen we elkaar een goed jaar en dan is het meestal bedtijd.
Drie dagen alles dicht houden betekent ook dat ik al die tijd geen mail heb gelezen. Ik weet eigenlijk niet of ik wel wil zien hoeveel het is. Ach, beetje bij beetje er doorheen werken, dan komt het vanzelf goed. Mails afwisselen met de afwas en andere dingetjes die ik wil opruimen en de dag is weer gevuld.
Natuurlijk dat allemaal weer afgewisseld met breien. Ik ben bezig met Volga en morgen is het tijd voor Nemesis.

Tot volgend jaar! Een gezond 2016.

Geschreven door Brigitte