Eerste paar gereed

earl greyDe eerste paar sokken zijn klaar. Het zijn ook gelijk de grootste sokken. M’n vader heeft maat 43, niet bijzonder groot maar wel groter dan mijn voeten. Ik heb ze meegenomen in de bus en trein op weg naar Utrecht. Ik heb maar 1 opmerking gehoord, wat niet wil zeggen dat mensen geen opmerking hadden. Het viel nog reuze mee ook, op het station van Den Bosch hoorde ik ineens “och gut” en zag een paar dames kijken. Vriendelijk glimlachen en gewoon doorgaan. Wel heb ik geleerd dat het licht in de bus niet voldoende is wanneer je steken wilt kabelen met donkergrijs garen. Ik had gehoopt tot aan de teen te komen tijdens de rit, dat was niet helemaal gelukt. Gelukkig had ik een rustige week en genoeg tijd om ze alsnog af te ronden. Gister zijn ze gewassen en ze zijn super zacht. Beetje jammer dat ik kleinere voeten heb.

Ik ben net voorbij de hiel op de laatste sok van het tweede paar. Mijn moeder heeft maat 37, een stukje kleiner dus. Als ik het tempo vol kan houden ben ik eind van de week klaar. Ik kan ze niet overal mee naar toe nemen, ik loop het risico dat ik ma zie. Ze weet dat ze sokken krijgt, ze weet ook al de kleur, maar niet het patroon.

I finished my dad’s socks. Finally. I really like these socks, but his feet are way bigger than mine, so I can’t keep them for myself. I’m well on my way with my mom’s socks. I’m working on the gusset right now. They should be finished by the end of the week.

2 thoughts on “Eerste paar gereed

  1. Ze zijn erg mooi geworden!
    Mijn pluizig haakwerkje wordt niets, iets te lastig garen om te haken. Kan er altijd nog iets van breien. Wel tijd om over te gaan op plan B want op 28-11 moet er iets creatiefs klaar zijn. Niet voor jou want dan zou ik het hier niet schrijven….

    Brei ze met veel plezier. Fijn weekend!
    Groetjes van Marjanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *