Veranderingen?

De poncho is klaar, laat het mooie weer maar komen. Het is momenteel al lekker zonnig (goed voor het humeur) alleen de temperatuur laat nog te wensen over. Ik moet toegeven dat ik het pas prettig vind als de temperatuur boven de 20 graden uitkomt. Ik hoor net op de radio dat volgende week de gevoelstemperatuur -20 graden is. Ongeveer 40 graden te laag dus.

20180225_poncho

De poncho is toch echt alleen voor mooi weer, ik wil hem niet over een trui dragen.

Niet alleen het weer mag veranderen, zelf wil ik ook graag dingen anders gaan doen. Probleem is alleen dat ik nog niet weet wat ik graag anders wil en hoe ik de motivatie kan vasthouden om dingen anders te gaan doen. Wat ik allemaal wil? De zolder opgeruimd en ingericht als hobbykamer, het huis opgeruimd zonder overal stapels te hebben liggen. Gezonder eten zodat ik niet elke keer van die vastgelopen darmen heb, een paar kilo afvallen zodat m’n broeken niet meer zo strak zitten.

Ik ben maar begonnen met de sokken die ik had opgezet uit te halen en nieuwe te starten. Deze gaan wel langzaam, ik wil 2 toeren per dag breien als ik sta te wachten totdat de katten klaar zijn met hun bakje nat voer. Zou moeten lukken lijkt me. Ik ga ze soort van gelijk breien. Ik heb 2 bolletjes gemaakt en beide opgezet. Dan zou ik per dag 1 toer per sok kunnen breien.

Tja, hoe gek kun je het bedenken.

Geschreven door Brigitte

Egoïstisch

We hebben allemaal een ego, we zijn allemaal het centerpunt van onze eigen wereld. Natuurlijk verplaatst die wereld zich regelmatig om anderen er aan toe te voegen waardoor het centerpunt verschuift.
Ik ben er achter gekomen dat wanneer het continent Breien wordt aangedaan dat dit volledig om mij draait. Natuurlijk brei ik dingen voor andere mensen, maar het komt wel als eerst vanuit mezelf.

Mijn vriendin I vroeg een tijdje geleden of ik sokken voor haar wil breien. Ik brei graag sokken en zelf heb ik voorlopig even genoeg, dus ja, ik wil wel een paar sokken voor haar breien. Aan I uitgelegd wat ze naar moest kijken voor sokken garen, ze kan het beste zelf het garen kopen. Eind januari kwam ze trots haar aankopen brengen. Ik een simpel patroon uitgezocht en aan de slag. Nog voordat ik het boord af had realiseerde ik me dat ik het helemaal niet leuk vindt. Het garen is te donker om ’s avonds mee te breien en het garen ligt niet fijn in de hand. Hopelijk worden de sokken wat zachter nadat ze gewassen zijn, anders zijn ze niet echt prettig om te dragen.

Probleem is dat ik nu elke dag een beetje tegen die sokken zit aan te hikken. Ik heb geen zin om er aan te werken en tegelijkertijd wil ik ze graag af hebben. Ik heb mezelf beloofd dat zodra de sokken klaar zijn, ik mag beginnen aan Bonnie’s Wish. Er ligt al garen klaar, de eerste bol is opgewonden en de naalden liggen er bij.

Gelukkig voor mij ben ik halverwege de hielflap van de tweede sok.

Geschreven door Brigitte

Sok aan de wandel

Afgelopen week niet veel bijzonders gedaan aan de projecten. Ik heb voornamelijk aan de Myrtle Leave Shawl gewerkt. Ik moet nog 6 herhalingen voordat ik aan de rand kan beginnen. Ik denk dat ik me daar de komende week op ga richten. Deze week heb ik nog tijd in de avonden, voor de week daarop staan verschillende afspraken op de kalender. Lijkt wel alsof de vakantie voorbij is. Hopelijk is het vakantieweer nog niet voorbij. Dit sombere weer hier in het zuiden is niet echt bevorderlijk voor een zonnig humeur.

De auto is naar de garage geweest. Ik breng hem dan om 8 uur weg en loop daarna naar huis. Dat is ongeveer een half uurtje. Ik vroeg me af of ik de wandeling kon combineren met breien. Dat lukte me prima. Omdat ik naar het breiwerk kijk (een sok) zie ik ook de weg waar ik op loop. Ik ben niet aangereden door fietsers of auto’s. En ik ben maar 1 keer tegen een laag hangende tak gelopen. Dat is best indrukwekkend aangezien ik vanmorgen mijn eigen achterdeur uitliep en een tros rozen vol regenwater tegen m’n hoofd aan kreeg.
Ik brei deze sok op sokken naalden en dan moet je opletten als je het in een tas propt. Onderweg stopte ik om iets te kopen en door het zoeken naar m’n portemonnee gleden er een paar steken van de naalden af. Ik heb een kokertje om de naalden in te doen, die zal ik gaan gebruiken. Ook is een handtas met een rits niet optimaal om het garen uit te trekken. Dat bleef regelmatig aan de rits hangen. Als ik een betere manier kan bedenken om het project mee te nemen, kan ik vaker gaan wandelen.
Aangezien de auto aanstaande woensdag wederom naar de garage mag kan ik het nog een keer proberen. Dit keer met m’n Goknit Pouch. Als dat werkt kan ik die gebruiken om zelf een leuk tasje te maken voor de wandelprojecten. Ik krijg zowaar zin om te gaan wandelen.

Geschreven door Brigitte

Slaperige sokken

Het aantal sokken op de naalden is deze week inderdaad afgenomen. Het ging niet helemaal zoals ik eerst had bedacht. Als ik een paar sokken wil af hebben dan is het logisch als ik verder ga met een paar dat bijna klaar is. Dat zijn er twee. Paar 1: 1 sok gereed en voor de tweede nog 14 toeren aan de voet en de teen. Paar 2: 1 sok gereed en nog 27 toeren aan de voet en de teen. Dus wat doe ik? Ik pak een paar waarvan ik alleen een been en 4 toeren van de hielflap gereed heb.

De hoeveelheid te breien toeren aan de beide paren is gering. Dus nadat ik het derde paar had weggelegd heb ik de rest van de week aan de andere sokken gewerkt. Ik had echter geen rekening gehouden met mijn “situatie”. Ik haalde de 20 toeren niet eens voordat ik in slaap sukkelde op de bank. Gelukkig heb ik de woensdag waarbij ik niet hoef te werken en een paar toeren breien afwisselde met huishoudelijke klusjes.

Resultaat: 2 paar gereed en een nieuwe sok opgezet. Ik zag het patroon van Old Joe op de blog van YarnHarlot en heb hem aangeschaft. Een makkelijke sok om mee te nemen ergens naar toe. Handig aangezien ik 3 dagen cursus heb in Nieuwegein en met een collega mag meerijden. Het idee was om hem op te zetten, een stukje van het boord te breien en dan weg te leggen. Ik heb ondertussen een half been af. Het patroon is vrij simpel, elke 4de toer verschuiven er wat steken en de de rest brei je de steken zoals ze zich voordoen. Het is alleen maar recht en averecht breien.

Deze week staan de twee sokken op de planning en een shawl die al bijna klaar is. Maandagavond heb ik EHBO, dan zal er weinig gebeuren. Woensdagavond ben ik thuis omdat de kringavond van de Lotus niet doorgaat. Donderdagavond spingroep in Breda en vrijdag brei ik aan de sokkendeken, die krijg ik echt ooit een keer af. Dat is dus vanavond (ben ik bij m’n ouders), dinsdag, woensdag en zaterdag avond. Nou, daar moet toch iets leuks mee gedaan kunnen worden lijkt me.

Er loopt een streepje doorheen

De sleur doorbreken betekent dat er dingen anders gedaan moeten worden. Maar ja dat valt niet altijd mee. Ik ben verzot op lijstjes. Ik heb dan ook voor ongeveer alles een lijstje. Wat dus eigenlijk toevoegt aan de eerder genoemde sleur.

Van die lijstjes is afgelopen week niet veel gekomen. Ik vind hoge temperaturen geweldig, ik heb wel een week nodig om aan 30 graden te wennen. Iets wat we hier in Nederland niet krijgen. Ik heb een week rondgehangen thuis. Achter de computer zitten was geen optie, de temperatuur in die kamer was opgelopen tot boven de 30 graden. Alles wat staat te wachten zal komende week worden opgepakt.

Ondanks het feit dat ik wat rustiger aan wil doen met mijn uitgaven (de vakantie was duur genoeg) heb ik garen gekocht. Ik kon het niet laten.

stripies Dit is van Friday Studios. Frida verft strepen met de kleuren die je graag wilt. Deze zaten gister in de post. Ik heb tot vandaag kunnen wachten om aan de eerste te beginnen. Oké, ik vond de naalden pas deze ochtend. Dit worden de eerste gestreepte sokken die ik brei. En ze maken me blij, wat wil een mens nog meer?