Slaperige sokken

Het aantal sokken op de naalden is deze week inderdaad afgenomen. Het ging niet helemaal zoals ik eerst had bedacht. Als ik een paar sokken wil af hebben dan is het logisch als ik verder ga met een paar dat bijna klaar is. Dat zijn er twee. Paar 1: 1 sok gereed en voor de tweede nog 14 toeren aan de voet en de teen. Paar 2: 1 sok gereed en nog 27 toeren aan de voet en de teen. Dus wat doe ik? Ik pak een paar waarvan ik alleen een been en 4 toeren van de hielflap gereed heb.

De hoeveelheid te breien toeren aan de beide paren is gering. Dus nadat ik het derde paar had weggelegd heb ik de rest van de week aan de andere sokken gewerkt. Ik had echter geen rekening gehouden met mijn “situatie”. Ik haalde de 20 toeren niet eens voordat ik in slaap sukkelde op de bank. Gelukkig heb ik de woensdag waarbij ik niet hoef te werken en een paar toeren breien afwisselde met huishoudelijke klusjes.

Resultaat: 2 paar gereed en een nieuwe sok opgezet. Ik zag het patroon van Old Joe op de blog van YarnHarlot en heb hem aangeschaft. Een makkelijke sok om mee te nemen ergens naar toe. Handig aangezien ik 3 dagen cursus heb in Nieuwegein en met een collega mag meerijden. Het idee was om hem op te zetten, een stukje van het boord te breien en dan weg te leggen. Ik heb ondertussen een half been af. Het patroon is vrij simpel, elke 4de toer verschuiven er wat steken en de de rest brei je de steken zoals ze zich voordoen. Het is alleen maar recht en averecht breien.

Deze week staan de twee sokken op de planning en een shawl die al bijna klaar is. Maandagavond heb ik EHBO, dan zal er weinig gebeuren. Woensdagavond ben ik thuis omdat de kringavond van de Lotus niet doorgaat. Donderdagavond spingroep in Breda en vrijdag brei ik aan de sokkendeken, die krijg ik echt ooit een keer af. Dat is dus vanavond (ben ik bij m’n ouders), dinsdag, woensdag en zaterdag avond. Nou, daar moet toch iets leuks mee gedaan kunnen worden lijkt me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *