Georganiseerd?

Ik heb een bepaalde structuur aangebracht in de “rommel” die ik heb. Over het algemeen weet ik waar wat ligt. Zo ongeveer dan. Afgelopen week heeft pa een koplamp in mijn auto vervangen. Omdat het niet heel duidelijk te zien is vroeg hij om het boekje dat bij de auto hoort. Dat ligt in de auto. Nee. Dan zit het in het mapje van de auto, op zolder. Nee. In de doos die achter in de auto ligt? Nee. Hmm. Ik heb het gevonden in de map met alle rekeningen van de auto. Duidelijk structuur in de chaos 🙂

Dit gebeurd ook vaak wanneer ik naar een rondbreinaald zoek. Ze liggen in het linkerlaatje van de ladenkast in de hobbykamer. En uiteraard nog op verschillende plekken in huis. Elke keer als ik een naald zocht duurde dat minimaal 5 minuten. Alles uit de la, de zakjes controleren, de losse naalden meten. Dat kan beter. Dat is een goed excuus om op het internet te neuzen. Er is van alles te vinden hoe je naalden kan organiseren. Ik kwam deze post tegen, dit leek me het snelst om te doen. Dit is mijn startpunt:

Binder;

Totale schade €9,70. De tabbladen zijn inderdaad groter dan de ringband zelf. Dit is bewust gedaan, de tabbladen die de juiste maat hebben zijn net zo groot als de insteekhoezen en dan zie je de tabs niet zo goed. Ik heb ze net zo breed gemaakt als de insteekhoes en een centimeter hoger. Daar heb ik de tabs van gemaakt waar de lengte van de naald op staat. Helaas niet zichtbaar op de foto. Uiteindelijk had ik genoeg aan 3 zakjes met de insteekhoezen, de vierde breng ik weer terug, dat scheelt weer een euro. Ik heb wat extra erin zitten, hopelijk is dat voldoende en anders koop ik weer een nieuw setje hoezen.

Binder

Nu nog op zoek naar de vlucht van mijn spinnewiel. Ik heb een WoolyWinder en uiteraard de reguliere vlucht. Die klossen van de WoolyWinder zitten vol en tijdens het opruimen kwam ik een doos tegen met een klos die al gedeeltelijk is gevuld en nog aardig wat wol erbij. Volgens mij is het lontwol dat ik op kleur heb gesplitst en daarna door de kaardemolen heb gehaald. Ik heb er drie bollen van gemaakt, ik denk dat ik een driedraads garen wilde maken. Dat ga ik doen, zodra ik de vlucht heb gevonden. Ik denk dat ik eerst alle hangmappen ga controleren, als het boekje van de auto daarin zit dan kan een vlucht zich daar ook verstoppen.

Geschreven door Brigitte

2 thoughts on “Georganiseerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *