Egoïstisch

We hebben allemaal een ego, we zijn allemaal het centerpunt van onze eigen wereld. Natuurlijk verplaatst die wereld zich regelmatig om anderen er aan toe te voegen waardoor het centerpunt verschuift.
Ik ben er achter gekomen dat wanneer het continent Breien wordt aangedaan dat dit volledig om mij draait. Natuurlijk brei ik dingen voor andere mensen, maar het komt wel als eerst vanuit mezelf.

Mijn vriendin I vroeg een tijdje geleden of ik sokken voor haar wil breien. Ik brei graag sokken en zelf heb ik voorlopig even genoeg, dus ja, ik wil wel een paar sokken voor haar breien. Aan I uitgelegd wat ze naar moest kijken voor sokken garen, ze kan het beste zelf het garen kopen. Eind januari kwam ze trots haar aankopen brengen. Ik een simpel patroon uitgezocht en aan de slag. Nog voordat ik het boord af had realiseerde ik me dat ik het helemaal niet leuk vindt. Het garen is te donker om ’s avonds mee te breien en het garen ligt niet fijn in de hand. Hopelijk worden de sokken wat zachter nadat ze gewassen zijn, anders zijn ze niet echt prettig om te dragen.

Probleem is dat ik nu elke dag een beetje tegen die sokken zit aan te hikken. Ik heb geen zin om er aan te werken en tegelijkertijd wil ik ze graag af hebben. Ik heb mezelf beloofd dat zodra de sokken klaar zijn, ik mag beginnen aan Bonnie’s Wish. Er ligt al garen klaar, de eerste bol is opgewonden en de naalden liggen er bij.

Gelukkig voor mij ben ik halverwege de hielflap van de tweede sok.

Geschreven door Brigitte

One thought on “Egoïstisch

  1. Herkenbaar! ik zeg tegenwoordig dat ik het garen zelf wil kopen. Onlangs nog voor een kerstsok (voor aan de haard); moest in acrylic, maar dan wel goede acrylic! Je hebt wel iets om naar uit te kijken, die shawl is een prachtstuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *