De laatste dag

Het is alweer de laatste dag van 2105. Weer een jaar voorbij.
De afgelopen paar dagen heb ik vakantie gehouden. Alles uitgezet en de voordeur dicht. Nou ja, niet helemaal natuurlijk, ik had nog wel boodschappen nodig. Daarvoor moest de deur toch echt open. Ik bedenk me nu dat ik ook via de achterdeur had kunnen gaan. Dan had de voordeur inderdaad dicht kunnen blijven.
Vandaag is het een opruim- en administratiedag. Beetje jammer dat mijn laptop zo onwijs traag is. Hij liep vast om vervolgens (na een brute herstart) ruim 5 minuten nodig had voor het verwerken van updates. En daarna nog 2 keer is opgestart. Ik stond op het punt om weg te lopen.
Vanavond ga ik naar de buren voor een bakkie koffie en een oliebol. Het is meestal een gezellig avondje kletsen. Om middernacht wensen we elkaar een goed jaar en dan is het meestal bedtijd.
Drie dagen alles dicht houden betekent ook dat ik al die tijd geen mail heb gelezen. Ik weet eigenlijk niet of ik wel wil zien hoeveel het is. Ach, beetje bij beetje er doorheen werken, dan komt het vanzelf goed. Mails afwisselen met de afwas en andere dingetjes die ik wil opruimen en de dag is weer gevuld.
Natuurlijk dat allemaal weer afgewisseld met breien. Ik ben bezig met Volga en morgen is het tijd voor Nemesis.

Tot volgend jaar! Een gezond 2016.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *