Koud en warm

Oud en nieuw, koud en warm. Op zondagmiddag 15 november besloot mijn cv ketel het loodje te leggen. Ik wilde douchen en het water werd maar niet warm. Nu is de mengkraan niet van de meest optimale kwaliteit en ik dacht dat die niet meer wilde mengen. Totdat ik erachter kwam dat er ook geen warm water meer uit de andere kraan in de badkamer kwam. Ik naar zolder, daar stond de ketel te loeien zonder dat er iets gebeurde. Die ketel had nog een waakvlam die niet aanging. Eerst de waakvlam dan maar uit, alleen kreeg ik hem niet meer aan. Wel begon de ketel een tikkend geluid te maken. Snel de stekker uit het stopcontact gehaald, even gewacht en er weer in. Dat gaf niet het gewenste resultaat, het tikkende geluid werd alleen maar erger. Nog een keer dezelfde actie uitgevoerd, dit keer langer gewacht met het terug stoppen van de stekker. Zelfde resultaat. Ik ben maar gaan douchen bij m’n ouders.

Op maandag is de monteur gekomen en heeft het certificaat van overlijden overhandigt. Repareren ging ongeveer €500 kosten en de onderdelen moeten dan eerst nog besteld worden. Een nieuwe ketel was sneller geïnstalleerd. Kosten zijn wel 4 keer zo hoog.

ketels

Na 16 jaar trouwe dienst heb ik besloten de ketel te vervangen. De nieuwe is gelijk voorzien van een leuk bloemetje. Er is geen reden waarom het er niet gezellig uit kan zien op zolder.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *