Rethink, redesign and restart

Ik weet dat ik een winterdepressie kan krijgen. Dit begint ergens in december en duurt tot april. Maar de laatste tijd ben ik moe als ik thuis kom van het werk. Alles kost moeite en ik heb nergens zin in. Beetje vervelend. Vooral omdat de winter (gelukkig) nog even op zich laat wachten. Tijd om dingen anders te gaan doen, de vraag is hoe?

Het eerste doel is om bij thuiskomst genoeg energie te hebben om wat dan ook te doen. Vaak val ik op de bank in slaap en ben dan zo een half uur verder. Ik sta vroeg op (5:15) en ben om 6 uur de deur uit. Ik ga echter pas rond 23:00 naar bed en lig dan ook vaak nog te lezen. Grote kans is dat ik een chronisch slaap tekort opbouw op deze manier.

Stap 1 is op tijd naar bed, in ieder geval vroeger dan nu. Tijdschema’s werken hier niet, dat heb ik ooit al geprobeerd. Ik heb een natuurlijke aversie tegen dingen die moeten volgens anderen (ook van mezelf) waarbij ik niet direct het nut van inzie. Wat kan ik anders doen om de komende dagen eerder op bed te liggen?

Natuurlijk heb ik dit eerst gedaan voordat ik dit heb gepubliceerd. Gewoon elke avond mezelf afvragen wat ik kan doen om eerder naar bed te gaan en dan gebeurd het eigenlijk vanzelf. Bewustwording is het halve spel. Nu juich ik nog niet al te hard, de komende week heb ik een afspraak in de avond, eerst eens afwachten hoe ik dat denk op te lossen. Klinkt een beetje als een avontuur, geen idee wat er gaat gebeuren de komende week wat het interessant maakt.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *