Goede voornemens

Ik heb verschillende goede voornemens, niet specifiek gerelateerd aan het nieuwe jaar. Zo neem ik me al jaren voor om een paar kilo af te vallen. Het opnieuw inrichten van de zolder staat op hetzelfde lijstje. En de kamer met de computer eens inrichten tot een thuis kantoor. En de tuin kan nu echt wel voorzien worden van de juiste tegels en planten. Zoals het spreekwoord zegt: De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Oftewel: Met alleen goede voornemens komt men nergens. Men moet ze ook uitvoeren om iets te bereiken.

Hmm, een concreet doel stellen en dat uitvoeren dus. Hoe stel je een doel zo concreet mogelijk zodat het een eitje is om het uit te voeren? Volgens allerlei websites moet je een doelstelling SMART maken. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Nou, dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Het doel is om gewoon minder projecten tegelijkertijd op de naalden hebben staan. En dat zo snel mogelijk uiteraard. Oké, misschien kan ik hier nog wat aan schaven.
Het aantal lopende (op de naalden) projecten terugbrengen naar maximaal 5 binnen 6 maanden. Het is specifiek, meetbaar en tijdsgebonden. Ik sta er achter waardoor het acceptabel is. Ik twijfel nog of het echt realistisch is.
Ik ga er nog even over nadenken.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *