Schoon schip

Tegen het einde van het jaar komt het besef dat er best veel projecten niet zijn afgerond. Het is me al duidelijk geworden dat ik dit jaar niet meer bollen/grammen/meters aan garen opmaak dan dat er het is binnengekomen. En is het nu echt nodig om 22 dingen te hebben liggen die voorlopig nog niet klaar zijn?
Ik noem het enthousiasme. Ik zie een patroon en denk “die is gaaf!”. Vervolgens trek ik een la open, duik in een bak en haal het (soms) perfecte garen tevoorschijn. De volgende stap is de naalden erbij zoeken en voilà, ik kan aan de slag. Tot het volgende patroon zich aandient, dan herhaalt zich het hele riedeltje opnieuw. Het gevaarlijkste is de patronen op Ravelry die worden voorgesteld gebaseerd op de patronen die je al in de bibliotheek hebt staan en wat je ooit als favoriet hebt aangemerkt.
Ik heb een paar projecten uitgehaald. Ik zal ze voorlopig niet afronden en ik heb er nog 2 van vorig jaar staan.
Hoewel ik alsnog iets nieuws ben begonnen is het mijn intentie om de lijst korter te krijgen en gewoon dingen af te ronden. Het is namelijk best een goed gevoel als er iets compleets van de naalden afkomt. Volgende stap: van de intentie een doel maken.

Geschreven door Brigitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *