De keuken

Het vervelende van alle boeken over organiseren is dat je zelf aan de slag moet. Meestal stop ik op dat punt. Ik heb geen tijd, ik heb geen zin, ik weet niet waar ik moet beginnen, het is nutteloos werk, enz.

Eén van die excuses kan gelijk de prullenbak in. De meeste organisatie goeroes zijn het eens over 1 ding. Begin in de keuken. Ik heb geen grote keuken, de zichtbare delen zijn makkelijk op te ruimen en zelfs schoon te maken. De kastjes laat ik maar zitten en er komt nog geen vreemde lucht uit de koelkast, die kan nog wel even zonder schoonmaak beurt.

Het is ook erg makkelijk praten voor me op een zondag. Lukt het me om op maandag, na een hele dag op kantoor te zijn geweest, de boel netjes te houden? Het zit niet in m’n routine om elke dag de afwas te doen of om fatsoenlijk te koken. En op dinsdag? Dan werk ik thuis maar meestal tot aan etenstijd, dan heb ik geen zin meer om te koken. En afwassen of schoonmaken hoeft niet, ik ben woensdag meestal vrij, de dag bij uitstek om schoon te maken. Totdat het woensdag is geworden.

Ik heb me (weer) voorgenomen om op te ruimen. Dit keer ga ik op zoek naar wat mij motiveert om het aanrecht leeg te houden van afwas en stapels papier. Deze week is het onderwerp van mijn onderzoek de keuken. Pen en papier liggen klaar voor de aantekeningen. Benieuwd wat hier uit komt.

Geschreven door Brigitte