Een nieuwe start in 2018

Ik hou niet zo van goede voornemens in januari. Die zijn vaak al weer verdwenen voordat februari is begonnen. En toch blijf ik het proberen. De voornemens veranderen in de loop van de jaren wel. Ik probeer niet meer om te gaan diëten of te stoppen met roken. Dat komt vanzelf wel een keertje.

Ik ben dit jaar begonnen met een Bullet Journal. Daarin zet ik de taken die ik graag wil oppakken. Zolang het er maar een paar zijn lijkt het te werken. Nou ja, de afgelopen 6 dagen dan. De taken voor vandaag zijn het schrijven van een blog bericht en het verschonen van m’n bed. Dat moet toch te doen zijn.

Ik ben dit jaar ook begonnen met een nieuwe hobby, het tunisch haken. Nooit geweten dat je er zoveel mee kunt doen. En ik vindt het leuker dan gewoon haken.

20180101_Boho1

Mijn goede voornemen voor deze maand? Het bijhouden van m’n Journal.

Geschreven door Brigitte

Koud en warm

Oud en nieuw, koud en warm. Op zondagmiddag 15 november besloot mijn cv ketel het loodje te leggen. Ik wilde douchen en het water werd maar niet warm. Nu is de mengkraan niet van de meest optimale kwaliteit en ik dacht dat die niet meer wilde mengen. Totdat ik erachter kwam dat er ook geen warm water meer uit de andere kraan in de badkamer kwam. Ik naar zolder, daar stond de ketel te loeien zonder dat er iets gebeurde. Die ketel had nog een waakvlam die niet aanging. Eerst de waakvlam dan maar uit, alleen kreeg ik hem niet meer aan. Wel begon de ketel een tikkend geluid te maken. Snel de stekker uit het stopcontact gehaald, even gewacht en er weer in. Dat gaf niet het gewenste resultaat, het tikkende geluid werd alleen maar erger. Nog een keer dezelfde actie uitgevoerd, dit keer langer gewacht met het terug stoppen van de stekker. Zelfde resultaat. Ik ben maar gaan douchen bij m’n ouders.

Op maandag is de monteur gekomen en heeft het certificaat van overlijden overhandigt. Repareren ging ongeveer €500 kosten en de onderdelen moeten dan eerst nog besteld worden. Een nieuwe ketel was sneller geïnstalleerd. Kosten zijn wel 4 keer zo hoog.

ketels

Na 16 jaar trouwe dienst heb ik besloten de ketel te vervangen. De nieuwe is gelijk voorzien van een leuk bloemetje. Er is geen reden waarom het er niet gezellig uit kan zien op zolder.

Geschreven door Brigitte

Nieuw jaar, nieuwe start

Ook al is het jaar bijna 2 weken oud, is het nog steeds vrij nieuw. En in een nieuw jaar kunnen nieuwe dingen gebeuren. Ik heb nog geen idee welke dingen, da’s juist het spannende van zo’n nieuw jaar. Ik weet dat ik m’n best ga doen om er van te genieten. Eerst hier weer wat zaken in orde brengen. De rest komt daarna.

Geschreven door Brigitte

Iets anders

Ik heb diverse projecten op de naalden staan. Eéntje is bijna klaar, daar moeten de draadjes nog van worden weggewerkt. De volgende ben ik aan het afkanten. De meeste hebben een teltekening waardoor ik thuis op de bank of aan tafel moet zitten. En ik wilde wel eens iets anders.

Ik had een sjaal gezien die in entrelac was gehaakt. Gaaf!! Ik gelijk een haaknaald en garen besteld. Omdat het tunisch haken is, heb er eentje van KnitPro gekocht, daar kan ik de kabels van m´n breinaalden voor gebruiken.

Alles binnen en ik aan de slag. Het is niet eens zo moeilijk. Alleen is het kleurverloop wel erg kor twaardoor er geen vakjes ontstonden. Dan maar uittrekken. Ik wilde wel haken met het garen, dus lossen gemaakt en hoppa . . ik weer aan de slag. Maar dat is het toch ook niet. Dan maar weer uittrekken.

haakwerk1 Het garen kan er goed tegen. Het is Softy DK van Jillybean in de kleur Westwind. Superzacht en enkeldraads. Inhoud: 40% alpaca, 40% merino en 20% zijde.

Ik ben nu begonnen aan een eigen versie van de Baktus. Na bijna een kwart bol moet ik toegeven dat dit er wel leuk uitziet. Eens kijken hoe lang ik dat vol kan houden 🙂

Welkom

Hallo!

Welkom op mijn nieuwe website. De komende dagen zal er meer informatie komen, ik ben nog bezig met de ontdekkingstocht hier.

Welcome to my new website. I’ll be adding more in the next couple of days, I’m still exploring here.