Experiment 2 – Garnalen

Vorig jaar heb ik een klein aquarium gekocht. Ik wilde iets meer dan katten om naar te kijken. De katten zitten vaak op zolder en vissen kunnen hun bak met water niet de trap op krijgen.

Aquarium netjes ingericht en 2 goudvissen erin, Puk en Muk. Die hadden het wel naar hun zin, ze groeide goed door en sloopte de planten. Alleen groeide het aquarium niet met ze mee. Ik kreeg het aquarium alleen nog maar schoon door alles eruit te halen, het filter raakte binnen een week verstopt. Om eerlijk te zijn waren de vissen te groot en ik kon merken dat het niet meer goed met ze ging.

Na veel overleg met m’n geweten heb ik besloten om ze in te laten slapen. Daar is gelukkig een heel diervriendelijke manier voor. Nootmuskaatolie in het aquarium en ze vallen in slaap. Vervolgens stopt de ademhaling. Ik voel me er nog steeds schuldig over.

Na een grondige schoonmaak is het aquarium ingericht voor garnalen. Mijn broer heeft zelf vuur garnalen in zijn aquarium die explosief in aantal zijn toegenomen. Daar mocht ik er wel een paar van hebben. Ze moeten met minimaal 10 zijn, hij heeft er 14 meegenomen.

Ze lijken zich prima te vermaken in het aquarium. Ze eten niet veel en worden niet groter dan 5 cm. Daar kan ik goed mee leven. Vanmorgen kwam ik erachter dat de katten het voedsel van de garnalen ook lusten. Het potje was op de grond gevallen waardoor het deksel eraf ging. Gelukkig is het grootste deel in de bak gevallen met de stekkers, anders had ik nu geen eten meer voor de garnaaltjes.

Het is een experiment, ik denk dat garnalen beter in dit huishouden passen dan 2 goudvissen (die trouwens begraven zijn onder de Fuchia struik).

Het Project van de Week is momenteel Corners, Edges, Stripes. Ik ben met het laatste deel bezig, die gaat langzamer dan de andere 3 stukken. Waarschijnlijk omdat het wisselen van kleur niet aan de buitenkant van de shawl gebeurd, maar op de plek waar de steken worden samen gebreid.

Geschreven door Brigitte

Experiment 1 – Project van de Week

Het eerste experiment is om 1 project Project van de Week te maken. Dit project krijgt de meeste aandacht. Ik ben vrij om aan andere breisels te werken, ik ben tenslotte niet erg monogaam op brei gebied.
Vorige week had ik Waiting for Rain mijn hoofd project gemaakt. Een belangrijk onderdeel was dat ik de naalden vrij wilde hebben voor een volgend project. De shawl bevat best veel steken en het duurde steeds langer om een toer af te breien.

Het heeft geholpen, de shawl is klaar. Nou ja, bijna. Ik moet de draadjes nog wegwerken en opspannen.

Dus gelijk voor deze week een sok als PvdW gemaakt. Het is Gladys, erg mooi om te zien en leuk afwisselend breien. Alleen niet in een hele donkere kleur. Ik zie niet of de onderliggende steek een rechte of een averrechte was waardoor ik elke keer het patroon moet tellen. De sok is al flink gegroeid, met een beetje geluk heb ik genoeg tijd en zin om het dit weekend af te krijgen.

Geschreven door Brigitte